Skrotblog

Her ved Østjylland Autoophug får vi tit spørgsmål som: “Hvordan skrotter jeg min bil?” eller “Hvad betyder det nye digitale system for min skrotpræmie?”. Her på bloggen skriver vi løbende omkring det sidste nye i branchen. Søger du svar på typiske spørgsmål kan du checke vores ofte stillede spørgsmål her. Vi udgiver også nyheder om autoophug, der kan være relevante for dig som bilejer. Kom bag kulissen og lær mere om bilskrotning og vores bedste tips og tricks til hvad du skal gøre når du skal skrotte en bil.

Bil skrottet, set fra undersiden af bilen.

Få den højeste skrotpræmie for din gamle dieselbil

Bilejere, der står med en gammel dieselbil, kan godt begynde at glæde sig til februar. Miljøstyrelsens særlige bilordning for dieselbiler begynder nemlig d. 1. februar. Men hvad betyder den forhøjede skrotpræmie for dieselbiler for dig? Og hvad du skal vide, inden du ansøger om forhøjet skrotpræmie?

Læs mere »
Pressede skrotbiler i struktureret stak

Hvordan skrotter man en bil?

Det er ikke altid lige til at gennemskue hvordan éns bil bliver skrottet. Du har måske nogle idéer om hvordan vi gør, men hvad sker der når din skrotbil går fra at være en bil til bare at være skrot? Som miljøgodkendte autoophuggere fjerner vi bilens primære forureningskilder først og vores mål er altid at genanvende så mange dele af bilen som muligt.

Læs mere »
Tablet på bord klar til brug til at starte skrot processen.

3 gode grunde til at bilskrotning bliver digitalt

Til januar kommer der nye regler for hvordan du skrotter din bil. Østjylland Autoophug og alle andre autoriserede autoophuggere i Danmark bliver digitaliserede. Det er godt for både miljøet og dig som bilejer. Men kan du stadig bare møde op med din skrotbil? Og hvad præcis betyder det for hvordan du får din skrotpræmie?

Læs mere »