Miljøvenlig skrotning: Sådan gør vi

Vi hos Østjylland Autoophug har stort fokus på, at vores skrot bliver håndteret så miljøvenligt så muligt. Vi er naturligvis miljøcertificerede og har ekspertisen til at skrotte miljøvenligt. Hvis det betyder lige så meget for dig, som det gør for os, så kan du læse mere om, hvordan vi skrotter miljøvenligt her.

10-12 procent af alle bilskrotninger foregår desværre stadig uden et miljømæssigt hensyn hos en ikke-godkendt autoophugger. Når en skrotning foretages af en ikke-godkendt autoophugger er der stor risiko for forurening i naturen med olie, bly og saltsyre. Vi mener, at det er i alles interesse at forhindre denne slags forurening – bilskrot skal håndteres miljørigtigt. 

Udover at være meget skadeligt for miljøet at skrotte hos en ikke-godkendt autoophugger, så er det også ulovligt. Ligeledes kan du ikke være sikker på, at din bil rent faktisk bliver skrottet. 8-10 procent af disse biler bliver i stedet solgt videre til Østeuropa og Afrika, hvilket naturligvis ikke er hensigtsmæssigt. 

Hjuldele i bunke ved autoophugning

Udover de miljømæssige hensyn, så er der er også store sikkerhedshensyn, der ignoreres ved ulovlige skrotninger. Ikke udløste airbags kan fx være en stor sikkerhedsrisiko, hvis de bliver sendt til genvinding. Læs mere om risikoen ved ikke-godkendte skrotninger her.

Sådan gør vi 

Som certificerede autoophuggere har vi forpligtet os til at skrotte din bil på den mest miljøvenlige måde. Dette foregår gennem en længere proces, hvor bilens forskellige dele undersøges og håndteres med mest muligt hensyn til miljøet. 

  • Første skridt er at fjerne bilens batteri og dæk, der sendes på renovationspladsen til forsvarlig genbrug.
  • Derefter fjernes den primære forureningskilde – bilens forskellige væsker. Bremsevæske, spildolie og hydraulisk olie. Disse væsker bliver ligeledes sendt til genbrug eller miljøvenlig destruktion. 
  • I næste skridt af processen deles bilen op i forskellige dele, hvor vi tester alle dele og vurderer, om de kan genanvendes. Dette er en vigtig del af den miljøvenlige skrotning, da der ofte kan være flere dele, der kan genanvendes. 
  • I den sidste del af processen tager vi os af selve bilens “skal”. Denne skal presses sammen og sendes til genbrug. Det meste bilskrot bliver genanvendt til jern, som fx bruges til at lave havemøbler og lignende. 

 

Formålet med denne proces er naturligvis at genanvende mest muligt af din skrotbil. Det gavner miljøet og du får en bedre pris for din skrotbil. 

Hvis du har en bil, der skal skrottes, så afhenter vi bilskrot i Randers og hele midtjylland gratis. Kontakt os i dag for et uforpligtende tilbud.