Hvordan skrotter man en bil?

Du har måske nogle tanker om hvordan din bil bliver til skrot. Måske du forestiller dig at en autoophugger er et rodet sted du kan aflevere din bil, og hvor den så bare står for evigt. Sådan er det heldigvis ikke hos en miljøgodkendt autoophugger som os.  

Pressede skrotbiler i struktureret stak

Før vi går i gang 

Før vi kan gå i gang med at skrotte din bil skal vi dog have fat i den. Vi afhenter skrotbiler gratis i hele Midtjylland, men du er også meget velkommen til at aflevere din skrotbil hos os i Spentrup. 

Inden vi kan gå i gang med værktøjet skal vi også have afmeldt dine plader. Det er altid en del af prisen ved Østjylland Autoophug, så du ikke skal stå med bøvlet og vi bare kan komme i gang. 

Vores autoophug starter med væsker 

Den næste del af processen er at vi fjerner alle bilens primære forureningskilder. Det er primært væsker vi fokuserer på først, selvom det måske ikke er det første du tænker på når du tænker på hvordan din bil bliver skrottet.

Vi dræner alle de skadelige væsker i bilen på en miljørigtig vis. De væsker vi aftapper er blandt andet bremsevæske og spildolie, som vi jo ikke skal have ud i naturen. Det er også her at vi fjerner din skrotbils batteri og dæk.

Vi er godkendt af miljøstyrelsen og vi er certificerede i miljøledelse, hvilket gør at vi ved præcis hvordan vi bedst fjerner forureningskilder så mest muligt af din bil kan genanvendes.

Vi skrotter din bil i bidder 

Det næste trin er at vi begynder at opdele din skrotbil. Vi tester alle delene for at se om der er funktionelle dele der kan genanvendes. Det kan være at den bil der er kørt til skrot er totalskadet. I det tilfælde vil der næppe være mange funktionelle dele tilbage. 

Men der er også mange biler hvor der stadig er mange reservedele tilbage som kan få et nyt liv i en anden sammenhæng. 

Skal din bil skrottes?

Bestil gratis afhentning af din skrotbil - vi afmelder også dine plader gratis.

Skrot din bil – så får vi den genanvendt 

Til sidst står vi så tilbage med bilens skal. Skallen bliver komprimeret, så den er lettere at transportere, ved at vi kører den igennem vores bilpresser. Det er nok den del af processen flest mennesker kan nikke genkendende til når de tænker “Jeg skal have min bil til skrot”.

Når den er presset og klar bliver skallen så sendt endeligt videre til genanvendelse. Din bils skal vil typisk være lavet af jern og andre metaller der kan genanvendes. 

Vi håber at du har fået lidt indsigt i  hvordan vi skrotter din bil. Alle trin i ophugningsprocessen hos os handler om at kunne genanvende så stor en del af din skrotbil som muligt. Den pris du får hos os afhænger af flere faktorer, blandt andet hvor stor en del af din bil vi mener, at vi kan genanvende. 

Vi tilbyder gratis afhentning i hele Midtjylland så kontakt os for et uforpligtende tilbud.